Tips voetonderhoud

Onderhoud je eigen voeten tijden coronavirus.

Nu u in deze tijd even niet bij mij terecht kunt voor uw voeten dan is het toch belangrijk om de noodzakelijke onderhoud zelf te doen.

Algemeen onderhoud van de voeten.
Blijf uw voeten goed verzorgen nu u even niet bij mij terecht kunt. Laat uw nagels niet te lang worden. Maar knip ze ook niet te kort. Kunt u niet/niet goed meer bij uw voeten vraag aan iemand in huis of deze u even wilt helpen met het knippen van uw teennagels. Gebruik dagelijks een voetcreme. Neem 1x per week een heerlijk ontspannend en verzorgend voetbad. Of neem af en toe een voetscrub en verzorg uw nagels met een nagelolie. Zo onderhoud u in deze dagen zelf uw voeten tot uw weer bij mij terecht kunt. Kijk voor de heerlijke producten van Peclavus XXX. Wilt u advies over wat u het beste kunt gebruiken neem dan contact met mij op.

Hoe je teennagels knippen
Knip je teennagels recht en niet rond! Dit om ingroeien van de nagels te voorkomen.

Ingroeiende nagel
Heeft u last van ingroeiende nagel probeer dan de nagel een beetje op te liften met een stukje watten met wat vaseline of een nagelolie. Druppel dagelijks de nagels met een nagel olie bv de nagelolie van Peclavus.

Is de nagel al ingegroeid en is de huid rood, dik, warm en pijnlijk dan moet u een afspraak maken met de huisarts.

Droge hielen
Heeft u droge hielen dan kunt u deze onderhouden met een goede terug vettende voet crème bv een voetcrème van Peclavus. Smeer de voeten/hielen dagelijks in. Mocht dit niet genoeg zijn kunt u ook nog een voetbad nemen met voetbadzout van Peclavus en daarna de hielen behandelen met het puimstenen-muisje van Ruck. In het voetbadzout van Peclavus zit Ureum dit is een huid eigen stof die de vocht vasthoudt in de huid. Ook kunt u een voetpeeling van Peclavus gebruiken om de droge huidschilvers te verwijderen. Sluit het voetbad of de voetscrub af met een voetcrème van Peclavus. Gebruik de crème dagelijks dan heeft u het beste resultaat.

Hiel kloven
Een hielkloof is een scheur in het eelt. Kloven kunnen tot bloedens toe doorscheuren. Zorg er dan ook voor dat de kloven zo zacht mogelijk blijven. Normaal is het laten behandelen door de pedicure de beste behandeling. Nu kunt u een voetbad nemen met voetbadzout van Peclavus en daarna de hielen daarna behandelen met het puimstenenmuisje van Ruck.  Probeer zoveel mogelijk van het dikke eelt te verwijderen. Is het eelt te dik dan kunt u ook een rasp kopen bij de drogist. Gebruik de rasp op een droge voet. In het voetbadzout van Peclavus zit Ureum dit is een huid eigen stof die de vocht vasthoudt in de huid. Verder verzorgt en verzacht het voetbad de huid van de voeten. Na het verwijderen van zoveel mogelijk eelt behandelt u de gehele hiel met Peclavus klovenzalf. Deze zalf verzorgd de kloof zodat deze sneller kan herstellen. Smeer de rest van de voet in met een voetcreme van Peclavus.

Schimmelnagels of voetschimmel
Heeft u een schimmelnagel, ook wel kalknagel genoemd, of denkt u een voetschimmel te hebben neem dan gerust contact met mij op dan bespreken we wat u nu alvast kunt doen.

Wilt u producten kopen voor uw voeten of heeft u vragen of een probleem aan uw voeten en u wilt advies dan kunt u contact met mij opnemen via Whats-app, telefoon of mail.
06-82221011
joke@lelypedicure.nl

Blijf gezond dan zie ik u en uw voeten snel weer terug!