PACT-therapie voor schimmelnagels


Maak een afspraak voor een intake gesprek van +/- 20 minuten inclusief een FungiCheck om te bepalen of het een schimmel is.

Schimmelnagels, of ook wel kalknagels genoemd, zijn een veel voorkomend probleem en zeer lastig te behandelen. Er is nu een nieuwe methode die nagenoeg 100% schimmeldodend is. Deze uit Duitsland afkomstige innovatieve behandelingstherapie is doeltreffend en pijnloos, zonder bijwerking. De behandelingsresultaten en de herstelfase naar een gezonde nagel zijn ongekend.

PACT® is een afkorting en een wetenschappelijk begrip voor foto dynamische Antimicrobiële Therapie. Met deze methode kunnen schimmels zeer effectief op voet- en vingernagels gedood worden. Met gebruikmaking van de PACT®MED-lamp, welke een bijzondere sterke rode LED-lichtbundel produceert, (geen laser) wordt een speciale lichtgevoelige kleurstof Toluidin-blauw die op de schimmelnagel wordt aangebracht omgezet in radicale-zuurstof. Deze zuurstofvorm beschadigd de celwand van de schimmel waardoor deze sterft. Sinds begin jaren 90 is foto-activatie therapie (PACT) niet meer uit de moderne geneeskunde en tandheelkundige zorg weg te denken. 
Deze therapie wordt o.a. gebruikt door tandartsen.

Wat is PACT?
PACT® is een acroniem en een wetenschappelijke term voor foto dynamische antimicrobiële therapie. Met deze methode kunnen bacteriën, virussen en schimmels zeer effectief worden gedood op huidoppervlakken, teennagels en vingernagels.

De Stappen van PACT-therapie

Stap 1
Eerst zullen we een FungiCheck doen om zo te kunnen bepalen of we met schimmel te maken hebben. Ik maak foto’s van de nagel(s) om zo de vooruitgang goed in de gaten kunnen houden

Stap 2
We gaan de bacteriën  en/of schimmels gevoelig maken voor het rode licht. Dit doen we met de Toluidin-blauw PACTgel.

Stap 3
Nu gaat de foto-geactiveerde therapie licht starten die doodt de bacteriën of schimmels.

Stap 4
Stap 2 en 3 doen we 3x in de 1e 7 tot 10 dagen. Daarna wordt de stap elke 4 weken herhaald. Door elke 4 weken stap 2 en 3 te herhalen kan eventuele terugkomst van de schimmel worden voorkomen.

Huiswerk
Thuis ga je ook aan de slag om zo de nagels optimaal te laten genezen en eventuele herbesmetting te voorkomen. De therapie alleen geeft geen garantie dat de nagel goed zal terug groeien. Daarvoor komt er bij deze behandeling ook nog een verzorgings- en beschermingsproducten om het teruggroeien van een gezonde nagel te voorspoedige.
Therapie trouw is bij deze het keyword!De PACT schimmelnagel therapie is een speciale therapie die alleen wordt uitgevoerd door gekwalificeerde medisch pedicure.
Het succes van de therapie is ook hoe therapie trouw u als klant bent en er tijdens de therapie geen herbezetting plaats vind. De Therapie dood voor 99,99% alle schimmels en bacteriën. Zonder enige bijwerking. Toe te passen bij kinderen vanaf 6 jaar.

Wat kost het?
Een FungiCheck om te bepalen of het schimmel is €39,50
Een behandeling van één teennagel kost €39,50 per behandeling.
Hierbij wordt de nagel eerst schoongemaakt en voorbehandeld voor de PACT-therapie.

Rekensom:
U heeft 1 nagels met een schimmelinfectie dan zijn de kosten 1x €39,50 = €39,50 per PACT-therapie behandeling. De start bestaat uit 3x PACT-therapie behandeling in 10 dagen €118,50. En daarna elke 4 weken PACT-therapie €39,50 tot de volledige nagels gezond zijn uitgegroeid.
De therapie duurt minimaal 5 behandelingen.
afhankelijk van de ernst van de aantasting zullen de PACT-therapie elke 4 weken worden herhaald.

U heeft 3 nagels met een schimmelinfectie dan zijn de kosten 3x €39,50 = €118,50 per PACT-therapie behandeling. De start bestaat uit 3x PACT-therapie behandeling in 10 dagen €355,50. En daarna elke 4 weken PACT-therapie €118,50 tot de volledige nagels gezond zijn uitgegroeid.
De therapie duurt minimaal 5 behandelingen.
afhankelijk van de ernst van de aantasting zullen de PACT-therapie elke 4 weken worden herhaald.

Producten ter voorkoming van her besmetting:
– Peclavus AntiMyx stift €29,50
– Arkada Serum druppels TC-16 €29,50
– ARkada Serum gel TC-16 €29,50
– HFL Solution spray €15,95

Optioneel Peclavus regeneratie nagelcrème en Peclavus AntiMyx voetencrème.

Maak een afspraak voor een intake gesprek van +/- 20 minuten inclusief een FungiCheck om te bepalen of het een schimmel is.

Wat is een schimmelnagel?

Schimmelnagels, ook wel kalknagels of mycosenagel genoemd, zijn nagels die met een schimmel geïnfecteerd zijn. Je hebt dan een schimmelinfectie in je nagel. Schimmels zitten op veel plekken in je leefomgeving en zijn daardoor bij iedereen op de huid aanwezig. Meestal is dit geen probleem pas als de schimmel je huid of nagels binnendringt en zich uitbreidt heb je een schimmelinfectie. 

Schimmelnagels ontstaan door dezelfde schimmels die ook een voetschimmel kunnen veroorzaken, zogeheten dermatofyten. Deze schimmels bevinden zich in vochtige omgevingen zoals douche- en badruimte zwembaden en sauna’s. Omdat deze ruimtes door meer mensen worden gebruikt is het via deze ruimtes mogelijk om de schimmels van de ene op de andere persoon overgedragen. Ook is het mogelijk om je zelf verder te besmetten zodat de schimmel zich uitbreid over meerdere nagels. Het is daarom verstandig dat je niet te lang met een voetschimmel of een schimmelnagel blijft lopen.